Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για Κυργιάκο


"Κατόπιν της σημερινής έκτακτης δήλωσης του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι:

α) Η θέση της διοίκησης, όπως είχαμε δηλώσει επανειλημμένα, ήταν και παραμένει ότι δεν θα παραχωρηθεί κανένας παίκτης του βασικού κορμού της ομάδας εκτός αν ο ίδιος... το θελήσει και ότι θα πραγματοποιηθούν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις για την ενίσχυσή της. Αυτή η δέσμευση τηρήθηκε στο ακέραιο μέχρι και σήμερα, όταν ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου και της σφοδρή του επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα, δεδομένης της πρότασης που δέχθηκε από τη Liverpool FC.

β) Η στάση του παίκτη μας Σωτήρη Κυργιάκου με τη σημερινή του δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι για κατανοητούς επαγγελματικούς λόγους δεν επιθυμεί να συνεχίσει μαζί μας και ότι έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του, παρ’ όλες τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον προπονητή για να αλλάξει την απόφασή του. Σεβόμαστε την απόφασή του και όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η ΑΕΚ δεν κρατά με το ζόρι κανέναν παίκτη που θέλει να φύγει, όποιος κι αν είναι αυτός και για οποιοδήποτε λόγο. Αλλά κανένας δεν θα φεύγει ποτ! έ πια από την ομάδα, χωρίς να ικανοποιείται στο ακέραιο η ΑΕΚ.

γ) Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της επικείμενης αποχώρησης του Σωτήρη Κυργιάκου είναι η χειρότερη δυνατή για την ομάδα μας, αλλά μετά τη δήλωσή του δεν είχαμε περιθώρια αναβολής αποφάσεων. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της ομάδας μας. Μεθαύριο δίνουμε έναν κρισιμότατο αγώνα στη Ρουμανία και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

δ) Τη χρονική αυτή στιγμή δεν υπάρχει καμία τελική συμφωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη Liverpool FC. Δεδομένης όμως της στάσης του ποδοσφαιριστή, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας.

ε) Δεδομένων των ανωτέρω ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος τέθηκε και με τη δική του σύμφωνή γνώμη εκτός της αποστολής της ομάδας για τον αγώνα με τη Βασλούι στη Ρουμανία.

στ) Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην ιστορική Liverpool και η ΑΕΚ ποτέ δεν θα αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξη της πορείας ενός ποδοσφαιριστή σαν το Σωτήρη Κυργιάκο, αλλά εμείς είμαστε ΑΕΚ και μόνο η ΑΕΚ μας ενδιαφέρει.

ζ) Τέλος, ενημερώνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ότι είμαστε σε συνεννόηση με τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, όπου αυτό απαιτείται. Η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είναι ήδη σε αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων για την αναπλήρωση του κενού του Σωτήρη Κυργιάκου και όχι μόνο και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σωματείο και προπάντων πάνω από όλους και όλα. Υπήρχε και θα υπάρχει πρ! ιν και μετά από όλους μας και δεν εξαρτάται από κανέναν".

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

Υπέγραψε στην ΑΕΚ ο Λεονάρντο

Αίσιο τέλος είχε η μεταγραφή του Λεονάρντο στην ΑΕΚ αφού ο Βραζιλιάνος έβαλε χτες το απόγευμα την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών. «Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ αλλά και οι δηλώσεις του νεαρού επιθετικού.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Leonardo Rodrigues Pereira, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας πέντε ετών», αναφέρει η ανακοίνωση του "δικεφάλου".

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ. Ήθελα πάρα πολύ να φορέσω τη φανέλα της ΑΕΚ και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας τον κ.Θανόπουλο και τον αντιπρόεδρο τον κ.Αθηνή, για την εμπιστοσύνη τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Μπάγεβιτς που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Όπως ο κόσμος της ΑΕΚ, έτσι κι εγώ είχα πολύ άγχος για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Φυσικά τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και σίγουρα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο, ώστε μαζί με τους συμπαίκτες μου να έχουμε την ΑΕΚ πάντα ψηλά. Γιατί εκεί πρέπει να είναι», είπε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας και πρόσθεσε:

«Κάποιες φορές φοβήθηκα ότι δεν θα γίνει αυτή η μεταγραφή. Ήθελα πάρα πολύ να παίξω στην ΑΕΚ και όταν διάβαζα αυτά που έγραφαν οι εφημερίδες φοβήθηκα πολύ. Ευτυχώς τελείωσαν όλα όπως ήθελα και θέλω να δείξω ποιος είμαι μέσα στο γήπεδο, με γκολ και νίκες. Με τη βοήθεια βέβαια, που θα έχω από τους νέους μου συμπαίκτες», ενώ καταλήγοντας είπε: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για το σίριαλ που εξελίχθηκε τόσο καιρό. Τέλος καλό όλα καλά. Τώρα θέλω να τους δίνω χαρά στο γήπεδο και να πηγαίνουν στα σπίτια τους νικητές».