Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Κουνάει μαντήλι ο Φερέρ- Ωρα να φευγει-ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ

Οριστικοποιήθηκε τη μεσημέρι της Τρίτης, το «διαζύγιο» της ΑΕΚ με τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Το γυαλί, ανάμεσα στη διοίκηση της Ένωσης και τον Ισπανό τεχνικό, είχε ραγίσει, ωστόσο δεν αναμενόταν να... σπάσει άμεσα. Ο Ντέμης Νικολαϊδης σκεφτόταν να πάρει τις τελικές του αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα και μετά τις αναμετρήσεις με Χετάφε και Ξάνθη. Το κάκιστο κλίμα, όμως, των αποδυτηρίων, για το οποίο είχε λεπτομερή ενημέρωση η διοίκηση, ώθησε στη λύση της συνεργασίας, το μεσημέρι της Τρίτης, Πλέον, τη... σκυτάλη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, πήραν οι νομικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι και θα καθορίσουν το ύψος της αποζημίωσης του Ισπανού.


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΑΕΚ αφού από ώρα σε ώρα ο Ο Σέρα Φερέρ θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης. Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται στα γραφεία της ΑΕΚ και συζητά με τη διοίκηση τη λήξη της συνεργασίας του με την ομάδα. Ο Κωστένογλου θα προπονήσει τους παίκτες και θα κοουτσάρει την ομάδα στο ματς με τη Χετάφε την Τετάρτη.

Aρχικά η διοίκηση της ΑΕΚ δεν είχε πρόθεση να προβεί σε τόσο γρήγορη παρέμβαση και να καλέσει τον Ισπανό τεχνικό για συζητήσεις λύσης της συνεργασίας, όμως η σταγόνα που φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η χθεσινή ομιλία του Φερέρ προς τους παίκτες. Ειδικά το κομμάτι της ομιλίας στο οποίο ο Φερέρ είπε στους παίκτες πως η ομάδα δεν αναπτύχθηκε από τα άκρα, τη στιγμή που δεν υπήρχε ακραίος στην ομάδα, ήταν αυτό που προκάλεσε "ξέσπασμα" των ποδοσφαιριστών και μια από τις αιτίες που επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες. Ο Ισπανός προπονητής βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής απ' όλους, ειδικά μετά τον αγώνα με τη Λάρισα, όταν στο 60΄έκανε τρεις αλλαγές, λίγη ώρα αργότερα αποβλήθηκε ο Ζεράλδο και η ΑΕΚ ...κόπηκε στη μέση. Λέγεται, ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης εξέφρασε κατ' ιδίαν, τη δυσαρέσκειά του στον Φερέρ, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση τόσο κατά του προέδρου της ΑΕΚ, όσο και του προπονητή της ομάδας. H κίνηση για την άμεση απομάκρυνσή του φάνηκε πως έγινε επιβεβλημένη για την διοίκηση, όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχε πολύ γκρίνια στα αποδυτήρια και πως ο Ισπανός ήταν αποδέκτης έντονης δυσαρέσκειας από αρκετούς ποδοσφαιριστές. Πλέον ο τεχνικός της ΑΕΚ συζητά με την διοίκηση για το ύψος της αποζημίωσης που θα του καταβληθεί προκειμένου να λύσει το συμβόλαιό του. Ο Σέρα Φερέρ δεν θα πάει στην προπόνηση των 17:30, με τον Κωστένογλου να προπονεί τους παίκτες ενώ στις 19:00 είναι προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Χετάφε. Είναι η πρώτη φορά που επί θητείας Ντέμη, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αλλάξει προπονητή στα μέσα της χρονιάς. Ο Νικολαΐδης είναι προφανές ότι ακόμη κι αν ήθελε να στηρίξει τον Φερέρ, εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Αυτή άλλωστε ήταν και η άποψη των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, που άρχισαν να πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για "αλλαγή" στον πάγκο και απομάκρυνση του "Δον Λορέντσο". Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε από τον Ότο Ρεχάγκελ να προτείνει στην ΑΕΚ Γερμανό προπονητή, αφού η πρόθεση της διοίκησης είναι να αντικαταστήσει άμεσα τον Φερέρ, απόφαση που φαίνεται να επιταχύνθηκε μετά την ομιλία του Ισπανού τη Δευτέρα. Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Κωστένογλου να κάθεται στον πάγκο μέχρι το καλοκαίρι, ενώ άλλες αναφέρουν πως υπάρχει περίπτωση στο πλάι του να έρθει και ο Τόνι Σαβέφσκι σε μια προσπάθεια να βρεθεί έστω και προσωρινά μια λύση εκ των έσω. Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν φήμες και για τον Μανωλά, ο οποίος με πρόσφατες δηλώσεις του είχε παραδεχθεί πως οι συζητήσεις του με τον Ντέμη Νικολαϊδη αφορούσαν το πόστο του τεχνικού διευθυντή.Βέβαια όταν είχε γίνει αυτή η κουβέντα δεν υπήρχε θέμα απομάκρυνσης του Σέρα Φερέρ και ίσως τα δεδομένα αλλάξουν. Το βέβαιο είναι πως ο Στέλιος Μανωλάς είναι σίγουρα μια από τις επιλογές που υπάρχουν για την ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: