Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

«Τεσσάρα» !!!!


Η ΑΕΚ μπορεί να μην απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με 4-1.

Βέβαια, χρειάστηκε να βάλουν το… πόδι τους και οι αμυντικοί των Κρητικών, οι οποίοι με δύο αυτογκόλ έθεσαν- ουσιαστικά- την ομάδα τους εκτός διεκδίκησης βαθμών.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Μπλάνκο και τρία λεπτά αργότερα ο Πίτσος έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.

Οι παίκτες του Παράσχου μείωσαν στο 21’ με τον Σφακιανάκη για να έρθει η «χαριστική βολή» από τον Μπαρκαουάν στο 64’.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πλασέ σε κενή εστία ο Εντίνιο.


**Σε αγαπημένο γήπεδο για την ΑΕΚ τείνει να εξελιχθεί το Παγκρήτιο.
Την Κυριακή η Ενωση νίκησε με το εμφατικό 4-1 τον ΟΦΗ (πιο δύσκολα πάντως από ότι δείχνει το τελικό σκορ) και έφερε στο νου των οπαδών της το 4-1 επί του Εργοτέλη στο ίδιο στάδιο.
Δύο αυτογκολ ο ΟΦΗ που πάντως πάλεψε και ίσωςάξιζε κάτι περισσότερο. Ένα γκολ και μία ασίστ ο Μπλάνκο, δεν έπαιξε ο Λυμπερόπουλος.
***Η επιλογή του Κωστένογλου να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 έκανε την ΑΕΚ ιδιαίτερα επιθετική στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.
Οι παίκτες της Ενωσης έβρισκαν αρκετά κενά στην άμυνα του ΟΦΗ και προκάλεσαν δυσλειτουργίες στο κέντρο του αντιπάλου. Βεβαίως, για να προηγηθεί η ΑΕΚ με 0-2 χρειάστηκε και αρκετή δόση τύχης αλλά και τα στημένα του Ριβάλντο.
Στη φάση του 16’ ο Τζόρβας επιχείρησε άστοχη έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στο δεινό σκόρερ Ισμαελ Μπλάνκο να γράψει το 0-1 ενώ στο 18’ ο Πίτσος δεν έβαλε καλά το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αμφότερες οι φάσεις ξεκίνησαν από φάουλ του Ρίμπο στην καρδιά της άμυνας των Κρητικών.
Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Παράσχος ήταν ανάστατος στον πάγκο του. Εβαλε αμέσως επιθετικό (Πόποβιτς), έσπρωξε τους παίκτες του πιο μπροστά και είδε την ομάδα του να μειώνει σχετικά γρήγορα το σκορ με το φορμαρισμένο Σφακιανάκη.
Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η μορφή του αγώνα άλλαξε ριζικά. Ο ΟΦΗ είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά και τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει ενώ η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε και παραχώρησε αρκετό χώρο στον αντίπαλο.
Αφού πέρασε τη φουρτούνα του δεύτερου 20λεπτου του πρώτου ημιχρόνου αλλά και τη επιθετική δραστηριότητα του ΟΦΗ και στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης, η ΑΕΚ φρόντισε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.
Ο Κωστένογλου απέσυρε τον Ριβάλντο και ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του έκανε το 1-3, πάλι με συνδρομή αντιπάλου αφού ο Μπαρκαουάν ήταν ο άνθρωπος που…νίκησε τον Τζόρβα. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ, αν και κόπιασε, δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα.
Οι Κρητικοί βγήκαν μαζικά μπροστά και μοιραία άφησαν στρέμματα χώρων πίσω. Βούτυρο στο ψωμί του Μπλάνκο αυτό, που στο 80’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Εντίνιο.
Ο Πορτογάλος φορ τελείωσε τη φάση για το 1-4. και έριξε τους τίτλους τέλους αναμέτρησης 10 λεπτά πριν από το τελικό σφύριγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: