Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

To μοιραίο λάθος του Ντέμη με τον Λυμπερόπουλο

Το ποδόσφαιρο υπάγεται στους απλούς κανόνες της ζωής! Η επιτυχία και η αποτυχία, η έμπνευση και η λάθος σκέψη κρίνεται εκ του αποτελέσματος! Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχει σημασία! 'Ετσι συμβαίνει στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Αν η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έπειτα από 14 συναπτά χρόνια, ο Ντέμης Νικολαϊδης θα μπορούσε να ομιλεί για την απόλυτη δικαίωση και έμπνευση. Διότι πέρσι τέτοια εποχή, η Νυρεμβέργη έκανε μια πρόταση στην ΑΕΚ, που με τα δεδομένα της ηλικίας του Νίκου Λυμπερόπουλου μπορεί να χαρακτηριστεί εξωπραγματική.
Ο γερμανικός σύλλογος κατέθεσε τότε προσφορά που έφτανε τα 2,3 εκατ. ευρώ, για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστιο ταλέντο, αλλά και 32 χρόνια στην πλάτη του. Η ΑΕΚ την απέρριψε, διότι ο μεγάλος στόχος ήταν το πρωτάθλημα, που με περιπετειώδη (και δικαστικό) τρόπο κατέληξε στον Ολυμπιακό. Η έμπνευση της παραμονής του Λύμπε στην ΑΕΚ δεν κρίνεται αποτυχημένη, μόνο και μόνο επειδή χάθηκε ο τίτλος. Είναι αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος, κυρίως λόγω του ξαφνικού διαζυγίου των δύο πλευρών, που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής και να αναζητεί τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής καριέρας του.
Ξέρω γατόνια μου ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, μα αν υποθετικά μπορούσε ο Ντέμης να γυρίσει πίσω το χρόνο θα πουλούσε ή όχι τον Λύμπε… Είναι λάθος ή δεν είναι, η μη πώλησή του. Καταδεικνύει τη δίψα της ΑΕΚ για τον τίτλο ή μήπως αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μια κοντόφθαλμη πολιτική, που στέρησε από την 'Ενωση ένα πολύ σημαντικό έσοδο.
Το ποδόσφαιρο κρίνεται εκ του αποτελέσματος, όμως δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα… Τα συμπεράσματα δικά σας!
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: