Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Χιμένεθ: Θα πεθάνουμε για να γίνει η ΑΕΚ πρωταθλήτρια - FreeGossip.gr

Χιμένεθ: Θα πεθάνουμε για να γίνει η ΑΕΚ πρωταθλήτρια


Ο προπονητής της ΑΕΚ ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του στο ματς με την Λάρισα, χαρακτήρισε φαινόμενο τον Σκόκο, έκανε κάλεσμα στον κόσμο για το παιχνίδι με τη Ζενίτ και δεσμεύτηκε για τις αλλαγές που θα γίνουν.

“Στην Ισπανία είμαστε συνηθισμένοι να κατανοούμε διάλογο προπονητών και διαιτητών. Πρέπει όμως να προσαρμοστώ στα ελληνικά δεδομένα. Δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου, αλλά θα είμαι ακόμη ένας... Έλληνας εδώ. Θεωρώ ότι το παιχνίδι είχε μπει σε μία δυναμική που δεν μου άρεσε και πίστεψα ότι έπρεπε να αλλάξω κι εγώ την κατάσταση. Ζητάω συγνώμη από τον διαιτητή γιατί τον ανάγκασα να με αποβάλλει”, είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.
Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε ακόμη για:
Το αν είναι ικανοποιημένος από το δημιουργικό κομμάτι: 'Στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν καλά. Όταν έπρεπε να έχουμε την κατοχή βιαζόμασταν. Θέλαμε να κάνουμε επίθεση αλλά όχι με σωστό τρόπο. Χωρίς οργάνωση. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάτι παρόμοιο. Η κίτρινη που δέχθηκε ο Μάκος, όπως και κάποιες μικροενοχλήσεις που είχε δεν μου επέτρεψε να έχω τρία αμυντικά χαφ και έτσι ο Καφές πήρε τη θέση του Μάκου. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι. Η δικαιολογία σε ένα ματς που κερδίσαμε 4-0 δεν αρκεί ότι τελείωσαν με 10 παίκτες. Δεν νομίζω ομάδα στην Ευρώπη να έχει δεχθεί τόσες κόκκινες όπως εμείς και να έχει δεχθεί τέσσερα γκολ.
Θέλω να πω όμως ότι το σκορ δεν έπρεπε να είναι εκεί. Έπρεπε να δεχθούν την ήττα αλλά όχι με αυτό το σκορ. Ίσως μετά το 2-0 η ομάδα ηρέμησε και είχαμε κατοχή της μπάλας όπως έπρεπε. Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Όταν δεν είμαστε καλά τους το λέω πάλι. Θέλουμε τώρα να κερδίσουμε ένα μεγάλο ιστορικό παιχνίδι για την ΑΕΚ. Θέλουμε παλμό και κόσμο την Πέμπτη. Θέλει παλμό η ομάδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει η ιστορία”.
Τα στοιχεία που έχει βελτιώσει η ΑΕΚ από τότε που την ανέλαβε: “Δεν είναι κάτι που μετριέται. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να μπούμε σε μία διαδικασία, να κάνουμε αυτή την ΑΕΚ που ήταν, που μου λένε και που ήξερα όταν ήμουν στην Ισπανία. Πρώτα απ' όλα να είμαστε οικογένεια και να κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει στο γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πολύ έξυπνος. Γνωρίζει τι μπορεί να τους δώσουμε τώρα. Πρέπει να είναι περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε. Όχι από τα αποτελέσματα, αλλά με τη προσπάθεια. Έχουμε υποχρέωση να ιδρώνουμε τη φανέλα και να κάνουμε την ομάδα πιο δυνατή όσο πιο σύντομα γίνεται”.
Το αν χρειάζονται μεταγραφές: “Χρειαζόμαστε πολλά πράγματα. Πιθανόν μεταγραφές, μία ανοικοδόμηση καινούργια. Για το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών είμαι ευτυχισμένος. Εκνευρίζομαι όταν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Έχω πει ότι αυτό το ρόστερ είναι μικρό για να είμαστε σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε παίκτες μικρούς, κάποιους άλλους που βγάζουν περηφάνια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που έκανε σήμερα ο Δέλλας και μέχρι χθες το βράδυ ήταν αμφίβολος. Είχαμε όμως τον Νασούτι τιμωρημένο και σας είπα ότι σε τρεις διοργανώσεις έχουμε τρία στόπερ.
Χρειαζόμαστε όμως τους φιλάθλους μας, τον κόσμο μας. Δεν θέλω να προκαλώ ούτε να κάνω πράγματα για να βάλω την ομάδα σε μία διαδικασία. Θέλουμε τον κόσμο όταν δεν είμαστε καλά. Όπως αισθανόμαστε τους αντιπάλους όταν παίζουμε εκτός έδρας. Να ευχαριστήσω όσους έρχονται στο γήπεδο. Όπως σας έχω ξαναπεί τώρα χρειάζεται η ΑΕΚ τον κόσμο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: