Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Και όμως είναι ο Σερά Φερέρ!



Ισως να μην βρίσκετε πολλές ομοιότητες, ωστόσο στη φωτογραφία που βλέπετε είναι ο Λορέντσο Σερά Φερέρ, ο σημερινός προπονητής της ΑΕΚ. Απλώς είναι κάπως παλιά, καθώς έχει τραβηχτεί το καλοκαίρι του 1987, όταν ήταν προπονητής στη Μαγιόρκα, σε ηλικία μόλις 34 ετών! Αλλωστε είχε αναλάβει από τα 30.

Βιογραφικό

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή. Ξεκίνησε την προπονητική μόλις στα 28 του χρόνια αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της μικρής Πομπλένσε.

Η καλή του πορεία προκάλεσε το ενδιαφέρον της Μαγιόρκα και το 1983 μετακόμισε στην μεγάλη ομάδα της γενέτειράς του. Εκεί παρέμεινε για δέκα χρόνια από τα οποία στα έξι ήταν πρώτος προπονητής. Με την ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων έφτασε μέχρι την 10η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Το 1993 ήρθε η πρόταση της Ρεάλ Μπέτις και ο Λορένσο Σέρα Φερέρ πήγε στη Σεβίλλη. Μόλις στην πρώτη του χρονιά οι Ανδαλουσιάνοι τερμάτισαν τρίτοι στο πρωτάθλημα πίσω από την Μπαρτσελόνα και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη σεζόν 1996-97 η Μπέτις υπό τις οδηγίες του έφτασε στην τέταρτη θέση και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας όπου έχασε με δραματικό τρόπο 3-2 από την Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα της Καταλονίας του έκανε πρόταση να ενταχθεί στο τεχνικό τιμ και το καλοκαίρι του 1997 ο Φερέρ πήγε στη Βαρκελώνη.

Τρία χρόνια αργότερα ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τον εμπιστεύτηκε και τον έχρισε διάδοχο του Λουίς Φαν Γκάαλ. Έμεινε στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα μέχρι τον Απρίλιο του 2001 και για τα επόμενα δύο χρόνια ανέλαβε πόστο τεχνικού διευθυντή στους "Μπλαουγκράνα"

.Το 2004 επέστρεψε στην Μπέτις και οδήγησε την ομάδα της Σεβίλλης στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Μπέτις τερμάτισε τέταρτη και μέσω των προκριματικών την περασμένη σεζόν βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: