Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για Κυργιάκο


"Κατόπιν της σημερινής έκτακτης δήλωσης του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι:

α) Η θέση της διοίκησης, όπως είχαμε δηλώσει επανειλημμένα, ήταν και παραμένει ότι δεν θα παραχωρηθεί κανένας παίκτης του βασικού κορμού της ομάδας εκτός αν ο ίδιος... το θελήσει και ότι θα πραγματοποιηθούν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις για την ενίσχυσή της. Αυτή η δέσμευση τηρήθηκε στο ακέραιο μέχρι και σήμερα, όταν ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου και της σφοδρή του επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα, δεδομένης της πρότασης που δέχθηκε από τη Liverpool FC.

β) Η στάση του παίκτη μας Σωτήρη Κυργιάκου με τη σημερινή του δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι για κατανοητούς επαγγελματικούς λόγους δεν επιθυμεί να συνεχίσει μαζί μας και ότι έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του, παρ’ όλες τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον προπονητή για να αλλάξει την απόφασή του. Σεβόμαστε την απόφασή του και όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η ΑΕΚ δεν κρατά με το ζόρι κανέναν παίκτη που θέλει να φύγει, όποιος κι αν είναι αυτός και για οποιοδήποτε λόγο. Αλλά κανένας δεν θα φεύγει ποτ! έ πια από την ομάδα, χωρίς να ικανοποιείται στο ακέραιο η ΑΕΚ.

γ) Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της επικείμενης αποχώρησης του Σωτήρη Κυργιάκου είναι η χειρότερη δυνατή για την ομάδα μας, αλλά μετά τη δήλωσή του δεν είχαμε περιθώρια αναβολής αποφάσεων. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της ομάδας μας. Μεθαύριο δίνουμε έναν κρισιμότατο αγώνα στη Ρουμανία και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

δ) Τη χρονική αυτή στιγμή δεν υπάρχει καμία τελική συμφωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη Liverpool FC. Δεδομένης όμως της στάσης του ποδοσφαιριστή, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας.

ε) Δεδομένων των ανωτέρω ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος τέθηκε και με τη δική του σύμφωνή γνώμη εκτός της αποστολής της ομάδας για τον αγώνα με τη Βασλούι στη Ρουμανία.

στ) Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην ιστορική Liverpool και η ΑΕΚ ποτέ δεν θα αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξη της πορείας ενός ποδοσφαιριστή σαν το Σωτήρη Κυργιάκο, αλλά εμείς είμαστε ΑΕΚ και μόνο η ΑΕΚ μας ενδιαφέρει.

ζ) Τέλος, ενημερώνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ότι είμαστε σε συνεννόηση με τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, όπου αυτό απαιτείται. Η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είναι ήδη σε αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων για την αναπλήρωση του κενού του Σωτήρη Κυργιάκου και όχι μόνο και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σωματείο και προπάντων πάνω από όλους και όλα. Υπήρχε και θα υπάρχει πρ! ιν και μετά από όλους μας και δεν εξαρτάται από κανέναν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: