Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μπάγεβιτς: «Έκανα λάθη»

 
Για τα αίτια της κακής πορείας της ΑΕΚ, αλλά και για τις φήμες περί Εθνικής μίλησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ξεκαθάρισε το μυαλό του είναι αποκλεισιτκά μόνο στην Ένωση, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα...



Αναλυτικά η συνέντευξή του στα ΝΕΑ:

Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα πάνε καλύτερα για την ομάδα σας. Πού μπορεί να φτάσει αυτή η ΑΕΚ;

«Θα το δούμε. Έχουμε καλά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο και ανεβήκαμε, κυρίως ψυχολογικά. Περιμένω να συνεχίσουμε έτσι. Οι νίκες δίνουν καλή ψυχολογία, κυρίως στους ποδοσφαιριστές. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Τώρα πια δείχνουμε μεγαλύτερο πάθος και πείσμα. Όλα αυτά προοιωνίζονται ότι θα πάμε καλύτερα. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές ξέρουν την αξία τους και θέλουν να τη δείξουν. Δεν ανέχονται να τους υποτιμούν και να μιλούν άσχημα γι΄ αυτούς. Έχουν εγωισμό και τον βγάζουν στο γήπεδο».

- Τι έχει αλλάξει;

«Δεν αλλάξαμε κάτι. Τα αποτελέσματα είναι που αλλάζουν τα πάντα».

- Πώς είναι το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών;

«Οι διαπροσωπικές σχέσεις και η μεταξύ μας ατμόσφαιρα είναι σημαντικά. Και όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για κάθε ομάδα. Στην παρούσα φάση πάμε καλά».

- Τι πρόβλημα υπήρχε και η ομάδα δεν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

«Πολλά προβλήματα μάς οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Ξέρω, θα με ρωτήσετε για τη διαιτησία. Δεν μιλώ για τη διαιτησία. Είχαμε ατυχίες, δημιουργούσαμε ευκαιρίες και δεν εκμεταλλευτήκαμε ούτε τις μισές. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε και τα διοικητικά, που επηρεάζουν κάθε ομάδα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν χαλαρώσει και δεν γινόταν σωστή δουλειά. Τώρα θα πουν ότι ο Μπάγιεβιτς μιλάει εναντίον των ποδοσφαιριστών. Λάθος, απλά κάτι πήγαινε στραβά, κάτι που τώρα γίνεται σαφώς καλύτερα. Όλοι κάνουμε λάθη στη δουλειά μας και εγώ έχω κάνει λάθη».

- Δημοσιεύματα σάς δείχνουν τον δρόμο για την Εθνική. Τι αληθεύει από όλα αυτά;

«Αυτό γίνεται συνέχεια. Η Εθνική μας έχει προπονητή και μάλιστα καλό, τον κ. Ρεχάγκελ. Κουράστηκα να ακούω τέτοια πράγματα. Πριν από λίγο καιρό έγραφαν για τη Βοσνία. Εγώ είμαι στην ΑΕΚ και μόνο αυτή σκέφτομαι. Τίποτα άλλο».

- Γιατί δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα οι μεταγραφές;

«Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι ένας νέος ποδοσφαιριστής θα έρθει στην ομάδα και αμέσως θα παίξει. Όλοι θέλουν χρόνο. Δεν είναι εύκολο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα όπου οι παίκτες έχουν άγχος και πίεση από την αρχή. Θέλουμε τις νίκες, θέλουμε και την καλή εμφάνιση. Είναι ακόμα αρχή γι΄ αυτούς και επιπλέον μην ξεχνάτε ότι υπήρχαν τα προβλήματα στα διοικητικά που μας επηρεάζουν όλους. Αυτό ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν με μεταγραφή και ισχύει σε όλες τις ομάδες».

Κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν χαλαρώσει και δεν γινόταν σωστή δουλειά. Τώρα θα πουν ότι ο Μπάγιεβιτς μιλάει εναντίον των ποδοσφαιριστών. Λάθος, απλά κάτι πήγαινε στραβά

Όλα μέσα στο παιχνίδι

- Επέστρεψε ο Τζιμπούρ. Τα πράγματα είναι όπως τα περιμένατε;

«Δεν έχω μιλήσει καθόλου για τον Τζιμπούρ από την ημέρα που επανήλθε στην ομάδα. Είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και κάνει τη δουλειά του, τίποτα περισσότερο».

- Για τις δηλώσεις που έκανε ο μάνατζερ του Σκόκο και τις σχέσεις σας;

«Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.

Καταλαβαίνετε τι λέω. Ο Σκόκο για μένα είναι όπως οι όλοι οι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ. Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Για μένα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ίδιοι. Αυτή τη στιγμή για μας προέχει το ματς με τον Πανθρακικό, το οποίο είναι δύσκολο, έχουμε απουσίες και πρέπει να νικήσουμε».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: