Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

«Έρχομαι για τίτλους!»


«Έρχομαι για τίτλους!»

Πρόκληση χαρακτήρισε τον ερχομό του στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ, καθώς όπως υποστηρίζει δεν μπορούσε να αρνηθεί στο δελεαστικό πρότζεκτ που του παρουσίασε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.


Δηλώσεις έκανε ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στην εφημερίδα «Η Ώρα των σπορ». Στη συνέντευξή του είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, χωρίς όμως να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο αγωνιστικό πρόσωπο των «κιτρινόμαυρων».

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ασφαλώς και θα είμαι στον πάγκο της ομάδας στο ματς με τον Άρη», ενώ τόνισε επίσης «με υποστηρίζουν 100% και χαίρονται για μένα» αναφορικά με τους φίλους και συγγενείς του για την απόφασή του να αναλάβει την «Ένωση».

Δεν δίστασε ακόμη να αποκαλύψει ότι στην αρχή υπήρξαν κάποια εμπόδια στις συζητήσεις με Αδαμίδη, όμως με… λίγη καλή θέληση και από τις δύο πλευρές οι αντιξοότητες κάμφθηκαν.

Αναλυτικά

-Αισθανθήκατε κάποια στιγμή ότι μπορεί να χαλάσει η δουλειά στις διαπραγματεύσεις με τον Σταύρο Αδαμίδη;

«Στην αρχή είχαμε μια αρκετά σημαντική διαφορά στους όρους συμβολαίου. Η δεύτερη πρόταση ήταν πολύ πιο κοντά στα θέλω μου αλλά τότε είχαν μπει στο παιχνίδι και άλλοι υποψήφιοι. Εγώ είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και δεν απογοητεύτηκα στιγμή. Πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαι εκείνος που έπαιρνε τη δουλειά διότι νομίζω ότι με τις ιδέες μου έπεισα τον πρόεδρο ότι οι απόψεις μας είναι πολύ κοντινές. Δεν κρύβω ότι είμαι ενθουσιασμένος κι έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά. Θέλω να πετύχω, να γίνω ο προπονητής που θα καταφέρει να επαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή. Ξέρω ότι πολλοί έχουν προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια, ότι η ομάδα έχει ανάγκη από ένα πρωτάθλημα και αυτό μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο».

-Ξεχωρίσατε κάποιους ποδοσφαιριστές παρακολουθώντας τους σε DVD;

«Διαπίστωσα ότι υπάρχει ποιότητα. Σπάνια θα με ακούσετε να μιλάω ξεχωριστά για ποδοσφαιριστές μου. Μου αρέσει να εκφράζομαι σε ότι αφορά το σύνολο, ούτε να ρίχνω μεμονωμένες ευθύνες, ούτε να αποθεώνω κάποιον ξεχωριστά».

-Φαντάζομαι διαπιστώσατε και αδυναμίες.

«Είναι αλήθεια πως ναι. Δεν θέλω να αναφερθώ σχετικά, αλλά θέλω να διορθώσω πράγματα που έχω εντοπίσει ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα σε κάποιες απαιτήσεις που έχω. Προς Θεού και θέλω να τονιστεί αυτό, δεν αποτελεί αυτό μομφή για τον πρώην προπονητή της ομάδας. Δεν θέλω να γίνομαι άδικος με κανέναν. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι έχω διαφορετική φιλοσοφία και θέλω να περάσω μια διαφορετική φιλοσοφία, ένα άλλο στυλ παιχνιδιού».

-Θα αλλάξετε και το σύστημα;

«Ας μην μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Έχω κάτι στο μυαλό μου αλλά αν δεν μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές και δεν ξεκινήσουμε προπονήσεις μαζί δεν θα πάρω αποφάσεις».

-Θα καθίσετε στον πάγκο της ομάδας στο ματς με τον Άρη;

«Ασφαλώς. Και το ξεκίνημα δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μια φορμαρισμένη και έχει στον πάγκο της έναν καταξιωμένο προπονητή, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε επαρκώς στις ανάγκες του αγώνα. Μου αρέσει, πάντως, η ιδέα ότι θα ξεκινήσω τη θητεία μου στην ΑΕΚ με ένα ντέρμπι. Σε αυτά τα ματς οι ποδοσφαιριστές είναι σχεδόν περισσότερο ενθουσιασμένοι».

-Πώς υποδέχθηκαν οι φίλοι και συγγενείς σας στη Σεβίλλη αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας;

«Με υποστηρίζουν 100% και χαίρονται για μένα. Υπάρχουν άνθρωποι που μου έλεγαν καιρό ότι θα έπρεπε να ανοίξω τα φτερά μου και να δοκιμάσω και εκτός συνόρων, όμως ήμουν πάντοτε πολύ αφοσιωμένος στη Σεβίλλη. Αγαπώ αυτή την ομάδα και κάποτε θα γυρίσω σε αυτήν. Τώρα, όμως, είναι η μεγάλη μου ευκαιρία. Να κάνω καλή δουλειά, να βοηθήσω την ΑΕΚ να προοδεύσει και όταν κάποτε φύγω από εδώ να με θυμούνται όλοι με καλές αναμνήσεις».


gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: