Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Απεργοσπάστες» οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ

Τους έβγαλε το λάδι στην προπόνηση χθες ο Χιμένεθ

Μπορεί οι απεργίες να είχαν παραλύσει τη χώρα, αλλά τέτοιες… πολυτέλειες η ΑΕΚ δεν έχει! Ο Μανόλο Χιμένεθ -όχι μόνο δεν ακολούθησε το πνεύμα της χθεσινής μέρας, αλλά έβαλε κάποιους από τους παίκτες του να δουλέψουν… διπλοβάρδια!

Άλλοι επειδή δεν έχουν την πολυτέλεια, άλλοι επειδή ενδεχομένως θα «επιστρατευτούν» άμεσα και άλλοι επειδή «καλό κάνει, κακό δεν κάνει» -εννέα «κιτρινόμαυροι» κλήθηκαν να προπονηθούν και το απόγευμα (πέραν του πρωινού) της Τετάρτης.

Μετά το ρεπό, λοιπόν, που είχε δώσει την Τρίτη στους παίκτες του, ο Ανδαλουσιανός έκρινε (για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση) πως κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να δουλέψουν… υπερωρίες.

Έτσι, εκτός της πρωινής προπόνησης -όπου συμμετείχαν όλοι, εκτός των τραυματιών Γιάχιτς και Γκέντσογλου- εννέα παίκτες κλήθηκαν να δώσουν το «παρών» και σε απογευματινή τέτοια που προγραμματίστηκε στα Σπάτα. Εκεί βρέθηκαν, λοιπόν, οι νεοαποκτηθέντες Ντρπιτς, Μπαχά και Ματέος, οι («ανενεργοί») Λεονάρντο, Έντερ, Μπερνς και οι «μικροί» Αμπντουραχμάνι, Τσαμουρλίδης, Νικόλτσης.

Εκτός, λοιπόν του Κροάτη αμυντικού (η εμφανής ανετοιμότητα του οποίου δεν επιτρέπει την πολυτέλεια να χάνει προπονήσεις) και των νεαρών (που όσες περισσότερες κάνουν σε ρυθμούς πρώτης ομάδας, τόσο το καλύτερο), η παρουσία των υπολοίπων τους… προαλείφει για το ενδεχόμενο να χρειαστούν στο κυριακάτικο ματς με τον Εργοτέλη.

Κι αυτό διότι οι απουσίες των τιμωρημένων Σκόκο και Μάκου, αλλά και η πιθανή επιλογή του Χιμένεθ να ξεκουράσει τους Λυμπερόπουλο-Δέλλα (ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ) θα απαιτήσει «φρεσκάρισμα» της ενδεκάδας.

Πέραν, λοιπόν, της δεδομένης επιστροφής του Γεωργέα σε αυτήν (ο Γιάχιτς είναι εκτός και ο ίδιος ο Καλαματιανός απόλυτα έτοιμος), υποψηφιότητα για μια θέση βάζουν και οι Ματέος (αντί του Δέλλα) και Μίτσελ (αντί του Μάκου και με δεδομένο πως ο Ντιόπ επέστρεψε από τη θλάση, αλλά θα προφυλαχθεί). Οι Μπαχά, Λεονάρντο, Μπερνς και Έντερ, από την άλλη (με αυτή τη σειρά… πιθανότητας) θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις πίσω από τον προωθημένο Μπλάνκο.

Όποιες αλλαγές κι αν γίνουν, πάντως, στο αρχικό σχήμα, κάθε άλλο παρά χαλαρή αντιμετώπιση του αγώνα σημαίνουν από την πλευρά του Χιμένεθ. Κάτι που ξεκαθάρισε απόλυτα στους παίκτες του ο Ανδαλουσιανός, ζητώντας (στα ματς με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ) αφενός να μην επαναλάβουν τα παιδαριώδη τελευταία λάθη τους, αφετέρου να πάρουν δύο νίκες που θα πείσουν και τους… ίδιους ότι είναι «ολοζώντανοι» στους δύο στόχους που απέμειναν (Κύπελλο και καλό πλασάρισμα στα play-off).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: