Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Πλησίασε η ώρα---Αντε να σηκώσουμε ψιλά τον Αετό


Σήμερα στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη στη Φλόριντα, για την υπογραφή του προσύμφωνου για τη μεταβίβαση των μετοχών στον δεύτερο...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περίμενει να λάβει την εγγυητική τραπέζης για το ποσό των 29 εκατ. ευρώ, ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στα οικονομικά της ΠΑΕ κι εφόσον τα χρέη που θα διαπιστωθούν δεν είναι μεγαλύτερα από τα 34,2 εκατ. ευρώ, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας θα γίνει το νέο αφεντικό της Ένωσης, μετά τη γενική συνέλευση της 10ης Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε, ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο από τη διοίκηση της ΑΕΚ λέγεται πως γίνονται προσπάθειες για να λυθεί.

Τα έσοδα των 188.000 ευρώ από το ματς με την Έβερτον δεν είναι αρκετά για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις, ενώ τουλάχιστον ως τα τέλη του μήνα δεν προβλέπεται εισροή χρημάτων στα ταμεία από τα τηλεοπτικά έσοδα από Σούπερ Λίγκα και Europa League. Οι μέτοχοι έχουν κληθεί για μία τελευταία «ένεση», αλλά ακόμη είναι αβέβαιο αν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Στο μεταξύ και με δεδομένο πως το προσύμφωνο μεταξύ μετόχων και Κοζώνη δεν είναι δεσμευτικό για τον δεύτερο, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς φέρεται να έχει καταστρώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν αναλάβει τις τύχες του συλλόγου.

Ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου για την απόκτηση των μετοχών, το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση ρευστού για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ομάδας
gazzetta

αντε να σηκώσουμε ψιλά τον αετό

Δεν υπάρχουν σχόλια: