Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Κοζώνης: "Δώστε μου την ΠΑΕ τώρα"Στο "τιμόνι" της ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θέλει να βρίσκεται ο Χαράλαμπος Κοζώνης, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει παραδώσει τις......δικαστικές εγγυήσεις, χωρίς να ζητά να γίνει κάποιος οικονομικός έλεγχος, με την προϋπόθεση να πάρει την ΠΑΕ στα "χέρια" του.

Παράλληλα, δέχεται να πληρώσει χρέη μέχρι 34,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ζητά από τους μετόχους εγγυήσεις με δικές του εγγυητικές επιστολές σε περίπτωση που ανακύψουν νέα χρέη στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τον κύριο Νοτιά και τις διαφωνίες που προέκυψαν θα του αποστείλω μέχρι την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου τις δικηγορικές εγγυήσεις που μου ζήτησε καλύπτοντας έτσι με όλη την καλή διάθεσή μου και έναν ειδικό όρο που προέκυψε στη χθεσινή μας κουβέντα στο οποίο δεν υπήρχε στο μεταξύ μας προσύμφωνο.

Ωστόσο έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας δύο μηνών και όλα όσα έχουν προκύψει αυτό το διάστημα, επειδή δεν δέχομαι επουδενί να διασύρετε το όνομά μου, η οικογένειά μου και η ίδια η ΑΕΚ, θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας, επιτέλους, ένα τέλος για πάψει επιτέλους να ταλαιπωρείται και ο κόσμος της ομάδας.

Για πρώτη φορά θα δώσω στη δημοσιότητα την πρόταση που απέστειλα με email στους κυρίους Νοτιά και Θανόπουλο και η οποία είναι η εξής.

Επειδή η ΑΕΚ βρίσκεται σε τραγική θέση και υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις που απειλούν άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα (και όχι μόνο) με διάλυση, αποφάσισα να κάνω την τελική μου πρόταση η οποία είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη:

Καλώ, λοιπόν, όλους τους μετόχους (ενεργούς και μη) να μου παραδώσουν ΤΩΡΑ την ΠΑΕ ΑΕΚ δίχως κανέναν οικονομικό έλεγχο ο οποίος θα μας κοστίσει σε πολύτιμο χρόνο με τους εξής απλούς και κατανοητούς για όλο τον κόσμο όρους.

1. Αναλαμβάνω τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι του ποσού των 32 εκατομμυρίων ευρώ με απόκλιση 7% ήτοι 34 εκατ. 240.000 ευρώ. Και αρχίζω να πληρώνω τις υποχρεώσεις της ομάδας ασκώντας διοίκηση από την Πέμπτη το πρωί.

2. Καλώ όλους τους μετόχους που ανεπλάκησαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 μέχρι και σήμερα να μου προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ (το νούμερο δεν είναι τυχαίο, πηγάζει μέσα από τον τελευταίο ισολογισμό) το ποσοστό που αναλογεί στον καθέναν τους.

3. Ζητάω να ξεκινήσουμε όλοι πλέον από κοινού, οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο και στο πέρας αυτού αν επιβεβαιωθεί ότι το συνολικό χρέος είναι λιγότερο από 34,2 εκατ. ευρω θα πληρώσω τη διαφορά σε όλους τους μετόχους. Αν όμως το χρέος υπερβεί το συγκεκριμένο ποσό θα εκπέσουν ισομερώς οι εγγυητικές των μετοχών στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα.

4. Ζητάω να παραδοθεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ το έμβλημα της ομάδας το οποίο και εκμεταλλεύεται η EMPIRE A.E. προκειμένου να πάψει να έχει η ΠΑΕ βάρη και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτή την εταιρεία. Σε διαφορετική περίπτωση στις 31 Δεκεμβρίου 2009 θα πρέπει να έχει κλείσει προκειμένου να ξεκινήσει από 1-1-2010 η εκμετάλευση του σήματος από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ερασιτεχνική ΑΕΚ και ΚΑΕ ΑΕΚ από μία νέα εταιρεία.

Αυτή είναι η τελική πρότασή μου και ισχύει μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να αποδείξουμε πράγματα ο καθένας από την πλευρά του. Εγώ, για το αν είμαι ένας αναξιόπιστος και μικρού βεληνεκούς επιχειρηματίας και οι μέτοχοι αν πράγματι θέλουν να μου δώσουν την ΠΑΕ ΑΕΚ ή αν έχουν κάποιο άλλο πλάνο στο μυαλό τους, για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Με εκτίμηση Χαράλαμπος Κοζώνης "

Δεν υπάρχουν σχόλια: