Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στα χέρια των μετόχων το πόρισμα



Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να παραλάβουν οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ το πόρισμα του ελέγχου της BDO και εξαρτάται από τους ίδιους αν θα το δημοσιοποιήσουν





Στα χέρια των μετόχων αναμένεται να είναι αύριο το πρωί το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε η εταιρία BDO στην ΠΑΕ ΑΕΚ και όπως ενημέρωσε το γραφείο τύπου μετά από ερώτηση του aek365.gr ολοκληρώθηκε. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τους ίδιους αν θα δημοσιοποιήσουν το αποτέλεσμα και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και τις παρατηρήσεις των ελεγκτών που τον πραγματοποίησαν. Αν επιλέξουν την δημοσιοποίηση όπως είχαν υποστηρίξει σε ανεπίσημες τοποθετήσεις αρκετοί εκ των μετόχων τότε το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα γίνει στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 9 το πρωί. Εχουν πάντως δικαίωμα να κρατήσουν το πόρισμα για δική τους ΜΟΝΟ χρήση αν το θελήσουν.

Τελείωσε ο έλεγχος!

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του aek365.gr, η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε με 20 μέρες καθυστέρησηΛίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του aek365.gr, για την υπόθεση του ελέγχου στα βιβλία της ΑΕΚ, η ΠΑΕ ενημέρωσε επίσημα ότι οι ορκωτοί λογιστές ολοκλήρωσαν την μελέτη των βιβλίων και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μέχρι και την Δευτέρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να εξηγηθούν και οι λόγοι για τους οποίους υπήρξε αυτή η τόσο μεγάλη καθυστέρηση, που έφτασε και μέχρι τις 20 μέρες, όταν οι ίδια η εταιρία αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ, έλεγαν με σιγουριά ότι πρόκειται για μία υπόθεση που θα διαρκέσει πολύ λιγότερο. Απλά να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της BDO, που διεξάγει τον έλεγχος, είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Εξέδρα», ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 6-10. Πιο χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπατσούλης, είχε πει: «Εκτιμώ ότι ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θεωρώ ότι έξι με δέκα μέρες θα είναι αρκετές. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε αναθέσει την διαδικασία σε ένα συνεργείο πολύ έμπειρων και ικανών ελεγκτών και θεωρώ ότι ένα διάστημα έξι με δέκα ημερών είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να παραδώσουμε το πόρισμα». 
aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: