Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ομοσπονδία της Αργεντινής, συνάπτοντας συμφωνία με την αντίστοιχη της Βραζιλίας,




Σε μια πρωτοποριακή και ταυτόχρονα απρόσμενη κίνηση προχώρησε η ομοσπονδία της Αργεντινής, συνάπτοντας συμφωνία με την αντίστοιχη της Βραζιλίας, η οποία προβλέπει δύο φιλικούς αγώνες ετησίως μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Μοναδικός περιορισμός είναι πως οι παίκτες θα αγωνίζονται αποκλειστικά στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με την αργεντίνικη εφημερίδα «Ole», ο πρόεδρος της AFA, Χούλιο Γκροντόνα, συναντήθηκε με τον ομόλογο του στην CBF, Ρικάρντο Τεϊσέιρα και υπέγραψαν συμβόλαιο που δεσμεύει τις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής να δίνουν δύο φιλικούς αγώνες κάθε χρόνο.

«Σε αγωνιστικό επίπεδο η Βραζιλία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι οι καλύτεροι και η Αργεντινή, με όλα τα ιστορικά θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, βρίσκεται λίγο πίσω. Οι δύο χώρες θα πρέπει να είναι ενωμένες στην ποδοσφαιρική κοινότητα και ο μοναδικός χώρος που μπορούν πλέον να έχουν διαφορές είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου», ανέφερε σχετικά ο Γκροντόνα, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: