Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Εμπρός της ΑΕΚ... παλικάρια



Εμπρός της ΑΕΚ...
... παλικάρια σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, αναφέρει ο ύμνος της Ένωσης και οι ποδοσφαιριστές της φέτος το κάνουν πράξη. Η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στο «δικέφαλο» που σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ενώ το έχει επαναλάβει άλλες εφτά φορές από την έναρξη της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ εκτός από όλα τα έξω αγωνιστικά προβλήματα που έχει, παρουσιάζει και μια γκίνια άνευ προηγουμένου. Τα δοκάρια της φετινής σεζόν έχουν στοιχίσει στην Ένωση όλους της τους στόχους. Την έχουν αφήσει εκτός Κυπέλλου Ελλάδος, εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος ενώ της μείωσαν κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ούτε ο... Θεός
Ο «δικέφαλος», πάντως, δεν μπορεί να ρίξει όλες τις ευθύνες στα δοκάρια αλλά αυτό που συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ έδειξε ότι ούτε ο... Θεός δεν βοηθάει την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ έχει σημαδέψει φέτος δέκα φορές τα αντίπαλα δοκάρια ενώ μόνο χθες αυτό συνέβη τρεις φορές.

Η αρχή έγινε με τον Μαντούκα στο 54΄ καθώς σε μια ωραία αντεπίθεση της Ενωσης ο Γκουστάβο έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στην οριζόντια δοκό. Σειρά πήρε ο Γιάχιτς στο 77΄αφού από σέντρα του Χέρσι από τα δεξιά ο Βόσνιος με προβολή δεν βρήκε στόχο και ένα λεπτό αργότερα ο Σκόκο από μακρινή απόσταση έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να θυμηθούν και πάλι τον ύμνο τους.

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο
Τα δοκάρια δεν είναι μόνο στο Γουρόπα Λιγκ αλλά έχουν κάνει την... εμφάνιση τους και στο Κύπελλο όπου η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το πρώτο της παιχνίδι στο θεσμό από τον Θρασύβουλο με 1-0. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι αλλά στο 49΄ το δυνατό σουτ του Μπλάνκο από τα 25 μέτρα βρήκε το δεξί δοκάρι του Μπαρτζώκα και στο 78' ο Παυλής με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη όπως με του συμπαίκτη του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στην παράταση ο Καραμαλίκης πέτυχε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Φυλής.

Παράδοση και στο πρωτάθλημα
Η ΑΕΚ έχει μείνει μακριά από την κορυφή της Σούπερ Λιγκ 12 βαθμούς και θα μπορούσε άνετα να ήταν λιγότεροι αν η τύχη ήταν μαζί της και σε αυτήν την διοργάνωση. Η αρχή έγινε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Ενωση έφυγε τον έναν βαθμό από την Ήπειρο καθώς τρία λεπτά πριν από το φινάλε η τύχη ή καλύτερη η μπάλα της γύρισε δύο φορές την πλάτη. Σε μια απίστευτη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», ο Καφές με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σικαλιά και έπειτα από μια αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΠΑΣ η μπάλα στρώθηκε στον Γιάχιτς, ο οποίος ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα και πάλι στο δοκάρι!
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έφυγε με μηδέν βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο αλλά και πάλι έστω και κάπως περίεργα βρήκε... δοκάρι. Στο 32' ο Μπλάνκο προσπάθησε να βγάλει σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει μια παράξενη τροχιά και να βρίσκει το δοκάρι του Νικοπολίδη.

Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στις 18 Οκτωβρίου μπορεί να μην στοίχισε βαθμούς στην Ένωση αλλά και εκεί συνέχισε την παράδοση της. Ο μετρ του είδους Μπλάνκο μόλις στο 4' με φαλτσαριστό σουτ βρήκε τον συνηθισμένο στόχο του. Σε αυτό το ματς η ΑΕΚ ήταν και τυχερή αφού επικράτησε με 3-2 αλλά την έσωσαν τα δοκάρια καθώς ο σύλλογος της Κομοτηνής τα σημάδεψε δύο φορές προς το τέλος της αναμέτρησης.

Μια εβδομάδα μετά, στις 25 Οκτωβρίου η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» φεύγοντας και από εκεί με τον βαθμό της ισοπαλίας. Με το σκορ να είναι στο 1-1 η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Στο 50' (δύο λεπτά μετά το γκολ του Σκόκο) ο Καφές πήρε την κεφαλιά και την έστειλε προς τα αριστερά με τον Μπλάνκο να κάνει την προβολή αλλά και πάλι τα... δοκάρια σπάζουν!


Τα φετινά δοκάρια της ΑΕΚ

ΑΕΚ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2 (Γιουρόπα Λιγκ)
78' Σκόκο
77΄Γιάχιτς
54' Μαντούκα

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο)
78' Παυλής
49' Μπλάνκο


ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (1η αγωνιστική)
32' Μπλάνκο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 1-1 (4η αγωνιστική)
87' Καφές, Γιάχιτς

ΑΕΚ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-2 (7η αγωνιστική)
4' Μπλάνκο

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1-1 (8η αγωνιστική)
50' Μπλάνκο
απο την .gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: