Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τα συγκοινωνούντα δοχεία της ΑΕΚ



Για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τις μεταγραφικές εξελίξεις στην ΑΕΚ, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε την… φυσική. Και τους νόμους των συγκοινωνούντων δοχείων. Διότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όλες οι ανοικτές υποθέσεις στην ΑΕΚ μοιάζουν με συγκοινωνούντα δοχεία. Προσέξτε: Οι...


κιτρινόμαυροι έχουν αποφασίσει πως θα δώσουν μάχη προκειμένου να αποκτήσουν τον Πάπε Μπούμπα Ντιόπ. Για να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή όμως, θα πρέπει να βρεθούν χρήματα. Και για την συμφωνία με τον παίκτη, αλλά και για να καλυφθούν οι απαιτήσεις που δεδομένα θα προβάλει η Πόρτσμουθ. Αλλά για να βρεθούν τα χρήματα θα πρέπει πρώτα να παραχωρηθεί ο Νάτσο Σκόκο.

Στην ΑΕΚ ήδη έχουν απορρίψει την πρώτη προσφορά, αλλά αισιοδοξούν πως πολύ σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και άλλες προτάσεις. Και μάλιστα σε οικονομικά επίπεδα που θα ταυτίζονται με τις απαιτήσεις τους. Όταν λοιπόν προχωρήσει η υπόθεση της παραχώρησης του Σκόκο, θα προχωρήσει και η απόκτηση του Ντιόπ.
Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση της επιστροφής του Τραϊανού Δέλλα, σε… συνδυασμό με το διαζύγιο με τον Μαϊστόροβιτς. Όσο δεν βρίσκεται τρόπος να αποχωρήσει ο Σουηδός από την ΑΕΚ, τόσο δεν προχωράει και το ζήτημα με τον «Κολοσσό». Προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί ομάδα που να ενδιαφέρεται για να αποκτήσει τον Μαϊστόροβιτς, καλύπτοντας το συμβόλαιο που «τρέχει» αυτή την στιγμή με την Ένωση. Επομένως δεν τίθεται και θέμα αποχώρησης του Σουηδού. Και αν θεωρητικά ο Δέλλας προορίζεται για αντί-Μαιστόροβιτς, η επιστροφή του προς το παρόν παραμένει «παγωμένη».

Προχωρημένο του Μαρκόφσκι

Την περίπτωση του Μάρκο Μαρκόφσκι η ΑΕΚ την παρακολουθεί εδώ και πολύ καιρό. Και θεωρείται καλή εναλλακτική λύση για την επίθεση της ομάδας. Μάλιστα το θέμα δείχνει να είναι προχωρημένο, αφού πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας ενημέρωσε τον παίκτη για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Πιθανότατα αύριο θα υπάρξει και ένα ραντεβού ανθρώπου της Ένωσης με την πλευρά του Μαρκόφσκι. Κάτι που σημαίνει πως το θέμα μπορεί να προχωρήσει ακόμα και άμεσα. Άλλωστε κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δύσκολη δείχνει η παραμονή του Νέμεθ στην ΑΕΚ. Ενώ θεωρητικά υπάρχει πλάνο παραχώρησης του Μπλάνκο ή του Τζιμπούρ ή και των δυο. Επομένως εκτός από τον Λυμπερόπουλο, οι κιτρινόμαυροι θα χρειαστούν ακόμα δυο προσθήκες στην επίθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: