Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Ερώτηση στην Βουλή για Νέα ΦιλαδέλφειαΟ βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος σε ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, έθεσε το θέμα του γηπέδου για την ΑΕΚ - Αναλυτικά τα ερωτήματα......Το θέμα της κατασκευής γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια και το αν με το τελευταίο σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ δημιουργούνται προβλήματα και προκύπτουν εμπόδια, τέθηκε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος σε ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, έθεσε το θέμα του γηπέδου για την ΑΕΚ με συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Το aek365.gr σας παραθέτει αναλυτικά η ερώτηση του Γιάννη Βούρου προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη:

«Η ΑΕΚ, ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος της Ελλάδας, με πολλές διακρίσεις και μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει ως σήμερα στέγη. Να σας θυμίσω είπε, ότι το γήπεδο «Νίκος Γκούμας» που αποτελούσε και το «σπίτι» της ΑΕΚ για πολλά χρόνια γκρεμίστηκε το 2003, αφήνοντας άστεγους τους παίκτες, τους φιλάθλους και τους φίλους του ποδοσφαίρου και δημιουργώντας μια σειρά από πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα. Ακολούθησαν διάφορες προθέσεις, όπως και κάποια σχέδια για την κατασκευή νέου γηπέδου, που για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρησαν» είπε ο Γιάννης Βούρος και τόνισε ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και οι πολίτες της Αθήνας, παρακολουθούν με απογοήτευση μια χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να υπάρξει απόφαση για την ανέγερση του γηπέδου.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στην Υπουργό, ζήτησε να εξετάσει, αν με το τελευταίο σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ,

* συγκεκριμένες παράμετροι , τηρούν την απαιτούμενη νομιμότητα και συνταγματικότητα
* δεν θίγεται η ποιότητα ζωής των πολιτών
* δεν θίγονται τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας
* δεν υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής
* υπάρχουν και περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή

Μετά τα παραπάνω, ο βουλευτής Γιάννης Βούρος, ρωτά την Υπουργό,

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις και οι διαδικασίες για να αποκτήσει επιτέλους η ΑΕΚ το δικό της γήπεδο; Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης των πρώτων διαδικασιών και εργασιών για το γήπεδο;

http://www.aek365.grΔεν υπάρχουν σχόλια: