Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: "Είμαστε υπερήφανοι"


Υπερήφανος για τους παίκτες του και την συνολική τους παρουσία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής εμφανίστηκε με δηλώσεις του στη ΝΕΤ αμέσως μετά το ματς με την Αργεντινή ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο. "Αντίο" από Γιάννη Τοπαλίδη μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στο πλευρό του Γερμανού ομοσπονδιακού τεχνικού.

"Είμαστε υπερήφανοι, όταν φτάνεις στην τελική φάση θέλεις να έχεις επιτυχία. Χάσαμε από την Κορέα, ήμασταν απογοητευμένοι, κερδίσαμε την Νιγηρία ήμασταν ενθουσιασμένοι, σήμερα χάσαμε από μία πολύ μεγάλη ομάδα.

Προσπάθησαν τα παιδιά, αν έβαζε ο Σαμαράς το γκολ ίσως να ήταν άλλη η εξέλιξη. Σε γενικές γραμμές χάσαμε από μία ανώτερη ομάδα. Είχαμε και ατυχία, κάναμε γρήγορα την αλλαγή, ελπίζαμε να βάλουμε επιθετικό μετά αλλά είχαμε την ατυχία να κάνουμε νωρίς τις αλλαγές.

Σήμερα έπρεπει να ταιριάξουν όλα καλά, να μην έχουμε πρόβλημα με τραυματισμούς και τις λίγες ευκαιρίες που θα μας παρουσιάζονταν να τις εκμεταλλευόμασταν", δήλωσε ο...
Γερμανός τεχνικός, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, απάντησε:

"Τώρα θα πάω στη συνέντευξη, θα μιλήσω με τους παίκτες, θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε τί θα γίνει στη συνέχεια".

Τοπαλίδης: "Η τελευταία μου βραδιά"
Από την πλευρά του ο άμεσος συνεργάτης του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, Γιάννης Τοπαλίδης, ανακοίνωσε μπροστά στην κάμερα την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας ανεξάρτητα από το τί θα κάνει ο Ότο Ρεχάγκελ.

"Για μένα είναι η τελευταία βραδιά, θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, την ομάδα, τους παίκτες, τους ανθρώπους της ομοσπονδίας.

Ακόμα και αν μείνει ο Ρεχάγκελ για μένα ήταν το τελευταίο ματς. Είμαι ευχαριστημένος που για εννέα χρόνια ήμουν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Δεν μπορούσα να το φανταστώ όταν ξεκινούσαμε.

Είναι πολλές οι χαρές όλα αυτά τα χρόνια, η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η πρόκριση στο Euro 2008 αλλά και η πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η μεγαλύτερη πίκρα για μένα ήταν που δεν πήγαμε στο Μουντιάλ του 2006. Ελπίζαμε κόντρα στην Αργεντινή, κρατήσαμε αρκετά το 0-0, ηλπίζαμε ότι θα αρκούσε αυτό το σκορ αλλά έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς ήταν δύσκολο να το κερδίσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Όλα τα παιδιά έδωσαν το 200%"
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά έχοντας το ρόλο του προσωπικού φρουρού του Λιονέλ Μέσι, υποστήριξε ότι όλοι οι παίκτες έδωσαν το 200% στο ματς.

"Τα καλά παιχνίδια συνοδεύονται και από αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν ήρθε. Παίξαμε όπως μπορούσαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα.

Όλα τα παιδιά έδωσαν το 200%, απλά ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς. Αγγίξαμε το όνειρο, όμως παίζαμε με την Αργεντινή.

Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι πραγματικά ένα φαινόμενο, όμως όλοι κάναμε ότι μπορούσαμε και δώσαμε μεγάλη προσπάθεια.

Σίγουρα όταν κάνεις απολογισμό, κοιτάς όλα τα παιχνίδια, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο ματς. Όλα στη ζωή είναι για καλό.

Κάναμε μεγάλη προσπαθεια, δεν μπορούσαμε να παίξουμε με άλλο τρόπο και προτιμήσαμε την άμυνα για το αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν ήρθε και κοιτάμε μπροστά.

Σίγουρα τους δυσκολέψαμε. Όταν κρατάς την Αργεντινή μέχρι το 77' δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο σημαίνει πως έχει κάνει καλή δουλειά. Μετά το 1-0 κοιτάξαμε να βγούμε λίγο μπροστά και χάσαμε με 2-0".

Μόρας: "Πιστεύαμε στο όνειρο"
Ο Βαγγέλης Μόρας με δηλώσεις του τόνισε ότι όλοι οι διεθνείς είχαν πιστέψει στο όνειρο της πρόκρισης:

"Όλοι κάναμε κατάθεση ψυχής, προσπαθήσαμε από το πρώτο λεπτό. Παίξαμε μ' ένα δυνατό αντίπαλο, με εξαιρετικούς παίκτες, ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το πετύχαμε μέχρι το 77'.

Πιστεύαμε στο όνειρο και στην πρόκριση, είπαμε να προσπαθήσουμε και το κάναμε. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Κάναμε ότι μπορούσαμε.

Η Αργεντινή είναι μια ομάδα που διαθέτει παίκτες με ποιότητα, παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Ίσως αν ήμασταν πιο τυχεροί στις φάσεις του Σαμαρά, θα ήταν διαφορετικό ματς. Είπαμε από την αρχή να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις, όμως η μπάλα δεν μπήκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Αυτό που δεν βοήθησε ήταν η πρεμιέρα. Ίσως αν είχαμε πάρει θετικό αποτέλεσμα όλα θα ήταν διαφορετικά.

Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις γιατί αν κερδίζαμε τη Νότια Κορέα, μπορεί να μην τα καταφέρναμε με την Νιγηρία. Η Εθνική ομάδα πιστεύουμε πως έχει μέλλον αρκεί να το πιστέψει και ο κόσμος".

Καραγκούνης: "Να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο"
Ο Γιώργος Καραγκούνης υποστήριξε ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν το παν για να διατηρηθεί η Εθνική Ελλάδας στο υψηλό επίπεδο που είναι τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα δεν θέλησε να πάρει θέση για το αν επιθυμεί την παραμονή του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, τονίζοντας πως είναι αποκλειστικά επιλογή του Γερμανού.

"Όταν γίνοται τρεις αναγκαστικές αλλαγές μέσα σε 8 λεπτά είναι ό, τι το χειρότερο. Ο προπονητής δεν έχει μετά να βάλει επιθετικό. Στο Μουντιάλ δεν έρχεσαι συνέχεια, παρότι παίζαμε σήμερα με την καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ θέλαμε να περάσουμε, αυτή ήταν η φιλοδοξία μας.

Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν όσο μπορούσαμε, μετά είχαμε την ατυχία με τις αλλαγές. Είναι σημαντικό ότι πήραμε την πρώτη νίκη και βάλαμε το πρώτο γκολ σε Μουντιάλ, αλλά είμαστε στενοχωρημένοι γιατί θέλαμε την πρόκριση.

Κρατάμε τη μεγάλη νίκη με τη Νιγηρία, ήταν ιστορική στιγμή για μας, έχουμε αυτή τη στιγμή την Εθνική σε μεγάλο επίπεδο και πρέπει να κάνουμε το παν να διατηρηθούμε σε αυτό. Είναι καθαρά θέμα του προπονητή αν θέλει να μείνει ή να φύγει, αυτός αποφασίζει.

Στην Εθνική έχουν μπει οι βάσεις ώστε ό,τι και να γίνει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Για μένα πρωτίστως είναι οι ποδοσφαιριστές, αν φύγει πάντως ο Ρεχάγκελ θα είναι μεγάλη αλλαγή γιατί ήταν πολλά χρόνια στην ομάδα", ήταν το σχόλιο του μέσου του Παναθηναϊκού.
sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: