Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ακόμα πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος...


Είναι να απορείς μερικές φορές…. Πως γίνεται δύο μέρες πριν τον επίσημο αγώνα για το Europa League η ΑΕΚ να μην έχει έδρα;!

Φυσικά οι ρίζες του προβλήματος ξεκινούν πολλά χρόνια πριν, τότε που ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Γρανίτσας αποφάσιζε να γκρεμίσει εν μία νυκτί το γήπεδο που χτίστηκε πέτρα-πέτρα, το στάδιο Νίκος Γκούμας. Η ιστορία είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να πλατειάζουμε. Το γήπεδο αφαιρέθηκε από τον φάκελο των Ολυμπιακών έργων, το σχέδιο της Ν. Φιλαδέλφειας έμεινε στις μακέτες και από όλο αυτό επωφελήθηκε το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Στην συνέχεια η ΑΕΚ έμεινε χωρίς στέγη με τον κ. Γρανίτσα να διεκδικεί το βραβείο της πιο χαζής γρήγορης απόφασης. Από τότε όπως όλους τους… άστεγους τους φιλοξενεί το κράτος ή μάλλον τους νοικιάζει στέγη. Έτσι λοιπόν και η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια «φιλοξενείται» στο ΟΑΚΑ. Τι γίνεται όμως όταν το ΟΑΚΑ δεν είναι διαθέσιμο ή μάλλον αυτοί που πρέπει να φροντίζουν το Ολυμπιακό Στάδιο το έχουν γραμμένο στα… παλιά τους τα παπούτσια;

Τότε τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Και πάλι καλά που ο Παναθηναϊκός έχει την Λεωφόρο σαν δεύτερη λύση, αλλά η ΑΕΚ έχει όντως σοβαρό πρόβλημα γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία εναλλακτική. Και όταν δεν έχεις κανένα αποκούμπι για να πιαστείς αναγκάζεσαι να ζητάς χάρες. Και μάλιστα χάρες από εκείνους που δε μπορούν ή δεν έχουν διάθεση να σε βοηθήσουν. Διότι ο ΠΑΟ έχει και αυτός το ίδιο πρόβλημα και χρειάζεται την Λεωφόρο για τον αγώνα της Παρασκευής με την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σου παραχωρήσει το γήπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά. Η Ριζούπολη είναι ακατάλληλη και παρατημένη, με λίγα λόγια ακατάλληλη για χρήση, ενώ ο ιστορικός Πανιώνιος έχει προσωπικά μαζί σου και κάτι τέτοιες στιγμές περιμένει για να σε ταπεινώσει. Έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση με την ΑΕΚ δύο μέρες πριν τον επαναληπτικό με τους «Άραβες» της Νταντί να ψάχνει γήπεδο, με επικρατέστερη λύση αυτή του Περιστερίου που χωράει μόλις 8.000 κόσμο. Και κει όμως υπάρχει πρόβλημα διότι αυτός ο αριθμός δεν καλύπτει τα διαρκείας της «Ένωσης» με αποτέλεσμα όλα να βρίσκονται στον «αέρα». Μάλιστα σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, η κατάσταση θα περάσει στα χέρια της Ουέφα που διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει τον αγώνα όπου εκείνη θέλει.

1 σχόλιο:

SportKick είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΑΝ ΒΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ.... ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Sport-kick.blogspot.com