Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

H ... διαβολοβδομάδα της ΑΕΚ


O πολύς βραζιλιάνος, για μένα, ήταν σαφής στις δηλώσεις του ότι δεν θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ γιατί τα ευρώ μετατρέπουν ακόμα και το Ουζμπεκιστάν σε ποδοσφαιρικό... παράδεισο. Δικαίωμά του.

Από την άλλη η ΑΕΚ βλέποντας τον να την αφήνει στα κρύα του λουτρού ελάχιστες μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών αξιώνει μία αποζημίωση, που μπροστά στα χρήματα που θα εισπράξει ο βραζιλιάνος δεν είναι τίποτα. Αυτό κι αν είναι δικαίωμά της. Το θέμα δεν είναι πάντως να αποκαθηλώσουμε τα είδωλα. Αν θέλουν μπορούν και μόνα τους.
Για μένα το θέμα αυτή τη στιγμή είναι η ίδια η ομάδα. Αντί αυτή την στιγμή στην επικαιρότητα να κυριαρχεί η ρεβάνς με την Ομόνοια και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό –δύο ματς που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον- υπάρχουν χίλια-δυο άλλα που σε λίγο θα κάνουν το ματς μονόστηλο στις εφημερίδες.

Αλήθεια οι παίκτες που προετοιμάζονται για αυτούς τους αγώνες, κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν αξίζουν να τους σκέφτονται και να τους συμπαραστέκονται. Αξίζουν 100%. Ο κόσμος και η διοίκηση της ΑΕΚ έχουν ευθύνη απέναντι στην ιστορία του συλλόγου να διασφαλίσουν την ηρεμία και την απρόσκοπτη προετοιμασία της ομάδας. Να τους παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να προετοιμαστούν για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, μία πραγματική... διαβολοβδομάδα.
Βέβαια και οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής πρέπει να βγάλουν πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε δει, στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί για αυτή την άσχημη εικόνα δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: